Gebitsreiniging

Het is heel belangrijk om uw gebit goed schoon te houden. Natuurlijk doet u dat door goed te poetsen, maar soms is dat niet voldoende. Er zijn namelijk plekken die we vaak vergeten tijdens het tandenpoetsen. Bijvoorbeeld vlak onder het tandvlees of achter en tussen de tanden. Hier ontstaat dan tandplak. Na een tijdje verkalkt deze plak en ontstaat er tandsteen. Dat tandsteen kan vervolgens ontstekingen veroorzaken aan uw tandvlees.

Tandvleesontsteking

Tandsteen kan ontstoken tandvlees veroorzaken. Na een tijdje kan daardoor het tandvlees loslaten van de tanden. De ruimte die ontstaat vult zich op met tandplak en zo wordt de ontsteking steeds erger. Als het tandsteen te ver onder het tandvlees terecht komt moet het tandsteen soms zelfs operatief verwijderd worden. Het is daarom heel belangrijk dat u uw gebit regelmatig laat reinigen.

Mondhygiënist

Wilt u uw gebit laten reinigen? Dan kunt u daarvoor terecht bij onze mondhygiënist. Hij of zij gebruikt een haakje of een apparaat met ultrasone trillingen om het tandsteen te verwijderen. Wij raden aan om minimaal één keer per jaar de mondhygiënist te bezoeken.

Wanneer trek je aan de bel?